Eventing Etten-Leur

3 & 10 april 2022

Algemene Informatie

De vrijwilligers van de Eventing Etten-Leur.

sgw 05 04 2010 0321Zoals bijna elk evenement kan ook Eventing Etten-Leur niet zonder de hulp van vele vrijwilligers. Gedurende de eerste twee zondagen van april zijn er ongeveer 180 vrijwilligers nodig om alle posten te bezetten.

Waar worden al deze vrijwilligers dan voor ingezet? Dat kan zijn:

  • Hinderniscontroleurs: bij elke hindernis staan twee controleurs, zij beoordelen of de hindernis goed gepasseerd wordt. Indien nodig houden zij de deelnemers tegen als de cross stilgelegd wordt;
  • Schrijvers bij de dressuurjuryleden;
  • Schrijvers bij de dierenartsen die de paarden keuren;
  • Schrijvers bij de B-cross stijljuryleden;
  • Hulp in de horeca;
  • Mountainbikers om de lijsten van de hinderniscontroleurs op te halen;
  • Mensen bij start en finish cross: zorgen dat de deelnemers precies op tijd vertrekken en op de juiste tijd aan de finish geklokt worden;
  • Mensen bij de entree;
  • Mensen bij het parkeren;
  • etc.

Al deze mensen worden gevonden door de medewerking van de ponyclub Concordia Florebit en de rijverenigingen van Etten-Leur, namelijk Concordia Florebit en St. Stephanus, maar ook via allerlei andere wegen. Vaak zijn het mensen die al iets met de paardensport te maken hebben, zoals menners, leden van fokverenigingen, ouders van ruiters, familieleden, vrienden en bekenden.

Sommigen vrijwilligers komen al jaren helpen, er zijn vrijwilligers bij die al sinds de eerste cross meehelpen. En omdat Eventing Etten-Leur in 2022 het 40jarig jubileum vierde, zijn er vrijwilligers die al meer dan 40 jaar helpen. En daar zijn we eigenlijk wel trots op!

Benadrukt mag worden dat de vrijwilligers ontzettend flexibel ingesteld zijn. Er gebeurt altijd wel iets onverwachts waardoor er geschoven moet worden in de werkindeling. Geen probleem, iedereen werkt mee en zorgt ervoor dat de wedstrijden soepel verlopen. Kort gezegd zijn de vrijwilligers een onmisbare schakel voor de organisatie van de Eventing Etten-Leur en die inzet wordt zeer gewaardeerd.

Natuurlijk zijn wij altijd op zoek naar mensen die mee willen helpen. Mocht u het leuk vinden om te helpen tijdens een van de wedstrijddagen, dan is men van harte welkom.
Stuur ons een e-mail met je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres en wij nemen contact met u op! Ons e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hoofdsponsoren

Copyright © 2015. All Rights Reserved.