Eventing Etten-Leur

3 & 10 april 2022

Krant Eventing Etten-Leur

 
De organisatie van Eventing Etten-Leur heeft een mooie krant uitgebracht met informatie, verhalen, een speurtocht en onze sponsoren. Zeker de moeite waard om te lezen. Klik op deze link om de digitale versie van de krant te openen.
 
In de krant staat ook een speurtocht voor de kinderen, als de lijst helemaal is ingevuld ligt er een ijsje of zakje chips klaar.
 
Wil je de speurtocht lopen? Download hem dan via deze link.
 
Speurtocht
 

 

 

Eindelijk kan Eventing Etten-Leur weer doorgaan: ‘Een mooi evenement voor deelnemers en publiek

Foto BNDeStem 250322

ETTEN-LEUR - Aan het begin van elke wedstrijddag heeft Mieke Leppens kriebels in haar buik. Gezonde spanning, maar toch échte spanning: de paardensport is niet zonder risico’s. 

Bron: BNDeStem - 25 maart 2022

,,Er rust daardoor heel wat verantwoordelijkheid op onze schouders. Maar het gevoel aan het einde van de dag, als iedereen veilig en tevreden naar huis kan? Dat is onbetaalbaar.” 

Bijna drie jaar lang heeft Leppens, voorzitter van Eventing Etten-Leur, de kriebels en dat onbetaalbare gevoel moeten missen. Eigenlijk had het Etten-Leurse paardensportevenement in 2020 zijn veertigste editie moeten beleven. Een maand voordat het zover zou zijn, rolde de eerste coronagolf ons land in. Het virus zorgde er ook in 2021 voor dat de dressuurring leeg bleef en hindernissen werden afgebroken voordat er ook maar een ruiter overheen was geweest.

Alle seinen op groen

Dit jaar staan alle seinen echter op groen. Leppens wijst al wandelend over het Schuitvaart Jaagpad aan waar Eventing Etten-Leur zich op de eerste twee zondagen van april af moet spelen. ,,Daar komt het hoofdterrein, vlak achter het klompenmakersmuseum. Hier onderzoeken de vee-artsen alle paarden straks voor en na de cross. Daar komt een dressuurring, het springparcours, het parkeerterrein.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Foto BNDeStem 250322a

Honderd vrijwilligers

Op de wedstrijddagen zelf zijn zo’n honderd vrijwilligers aan het werk om Eventing Etten-Leur in goede banen te leiden. De bouwploeg die hindernissen voorbereidt voor de cross is al maanden in touw. ,,In september roepen we de boel al bij elkaar. Dan begint een langdurig, intensief overleg met de ongeveer twintig grondeigenaren waar we een beroep op mogen doen: hoe kan de route lopen, wanneer en waar precies kunnen wij aan de slag?”

,,Het kost vaak maanden puzzelen voordat de plannen vastliggen. Ondertussen werkt de bouwploeg vast op plekken waar al duidelijkheid over is. Elke week, in weer en wind. Voor minder dan een flinke sneeuw- en onweersbui blijven die niet binnen.” 

Zo kreeg de afgelopen tijd ook het crossparcours voor de editie van 2022 vorm. Die langverwachte veertigste editie, die na twee keer uitstel iets minder feestelijk zal worden dan in 2020 nog de bedoeling was. ,,Omdat het na twee jaar coronacrisis net wat lastiger bleek om sponsoring te vinden. Niet zo gek: veel bedrijven hebben vreemde tijden doorgemaakt en leven nog steeds met veel onzekerheid.”

Gemis

Maar de stichting wil het vooral ook sober houden omdat ze sinds de laatste editie afscheid moest nemen van twee bestuursleden: Jan Bastiaansen en Toon Naalden. ,,Het voelt niet feestelijk, de eerste editie nadat we deze mensen verloren hebben. Dus besteden we niet zo uitbundig aandacht aan ons jubileum als we in 2020 hadden gepland. We gaan natuurlijk wel een nette wedstrijd wegzetten, een mooi evenement voor onze deelnemers en publiek. De tijd voor feest komt later weer.”

Eventing Etten-Leur, 3 april en 10 april. De dressuur start beide dagen om 08.00 uur, het springparcours om 09.30 uur en de cross om 10.00 uur. De laatste ruiter gaat rond 17.00 uur de cross in. Meer informatie: eventingettenleur.nl. 

Foto BNDeStem 250322b

Eventing Etten-Leur wil jubileum editie kleur geven met een reünie

 
Stichting Samengestelde Wedstrijden Etten-leur, de organisatie achter Eventing Etten-Leur, is weer gestart met de voorbereidingen voor de 40e editie van dit evenement. Eventing Etten-Leur zal dit jaar plaatsvinden op 5 en 13 april.
Dit betekent dat de crossbouwers iedere zaterdag weer in de bossen rond het Schuitvaartjaagpad te vinden zijn en dat het bestuur en de sponsorcommissie weer volop bezig zijn om het administratieve en financiële deel rond te krijgen.
 
Zoals al aangegeven is het de 40e editie en dat betekent dat we dit jaar een extra commissie in het leven hebben geroepen, de jubileum commissie. De jubileum commissie gaat ervoor zorgen dat er op gepaste wijze aandacht geschonken gaat worden aan dit toch wel gedenkwaardige feit. De ideeën zijn er al en worden verder uitgewerkt.
Eén van de activiteiten die we gaan organiseren is een reünie. Op 29 maart 2020 willen we van 14.00 tot 18.00 alle grondeigenaren, (oud) bestuursleden, (oud) medewerkers en (oud) vrijwilligers uitnodigen voor een reünie. Deze zal worden gehouden bij de Menmoerhoeve, Zundertseweg 66 in Etten-Leur
 
Voor deze reünie hebben we de hulp van alle oud-medewerkers nodig, omdat we natuurlijk niet alle adressen van al deze mensen meer in ons bezit hebben vragen wij om iedereen die erbij betrokken is of was zich op te geven. Hopelijk kunnen de mensen die dit artikel lezen dit ook doorgeven aan mensen die zij kennen zodat we zo veel mogelijk mensen kunnen bereiken.
Ook zijn we op zoek naar mensen die foto’s en of krantenartikelen hebben over de wedstrijden. Wij willen vragen of jullie deze beschikbaar willen stellen voor een tentoonstelling die we gedurende deze dag willen houden.
 
Opgeven voor de reünie kan via het volgende e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Opgeven kan tot 1 maart 2020.
 
Informatie over foto’s/krantenartikelen kan ook gestuurd worden naar bovenstaand e-mail adres.
Vermeld hierbij je naam en telefoonnummer zodat wij contact met je op kunnen nemen.
 
Wij hopen dat we er een mooi jubileum van kunnen maken.
 
De jubileumcommissie.

In Memoriam - Toon Naalden

Etten-Leur, juli 2021

Eventing Etten-Leur heeft wederom afscheid moeten nemen van een
mooi mens en zeer betrokken teamlid

Toon Naalden

Toon Naalden

Toon was trots grondlegger van Stichting Samengestelde Wedstrijd Etten-Leur!

Met het verlies van Toon, laten wij als team Evening Etten-Leur een deel van onze historie en oorsprong los.

In de beginjaren was hij fanatiek equipe begeleider en voorzitter.
Later vond hij helemaal zijn draai in de bouwploeg, met een opbouwend en kritisch oog voor onze sporten een vriendelijk woord voor iedereen!

Toon had afscheid willen nemen van de SGW na de viering van het 40-jarig bestaan wat hij mee zou organiseren,maar wat helaas door corona niet door kon gaan.

Wat een afscheid van Toon van ons team had moeten zijn, is een afscheid van ons team van Toon geworden.

Eventing Etten-Leur zal warme herinneringen aan Toon bewaren.

Lieve Toon rust zacht, bedankt voor alles wat je voor de SGW hebt betekend!

In Memoriam - Jan Bastiaansen

Etten-Leur, juni 2021

In Memoriam Jan Bastiaansen

 

 Eventing Etten-Leur heeft afscheid moeten nemen van een mooi mens en zeer betrokken teamlid.

Jan Bastiaansen

Jan Bastiaansen   25 jaar was Jan zeer betrokken bij onze club, als man van de tent, als penningmeester en
zeer bedreven lid van de sponsorcommissie, Jan kende iedereen en iedereen kende Jan!

Jan stond altijd klaar voor de club in aanloop naar en tijdens de wedstrijddagen.

Eventing Etten-Leur zal niet meer hetzelfde zijn zonder Jan, we gaan hem enorm missen, maar we zullen er alles aan doen om volgend jaar weer een mooie wedstrijd neer te zettenwaar Jan zo trots op was.

Lieve Jan rust zacht, bedankt voor alles!

Wedstrijd 2 april 2018 afgelast

Bron: BNDeStem 1 april 2018

Crosscountry in Etten-Leur op tweede paasdag afgelast

694ETTEN-LEUR - Het bestuur van de Stichting Samengestelde Wedstrijden Etten-Leur heeft de voor tweede paasdag geplande Eventing afgelast.
Door de hevige regenval van zaterdagavond, zijn de terreinen aan het Schuitvaartjaagpad te drassig geworden.

Hoofdsponsoren

Copyright © 2015. All Rights Reserved.