Eventing Etten-Leur

3 & 10 april 2022

In Memoriam - Toon Naalden

Etten-Leur, juli 2021

Eventing Etten-Leur heeft wederom afscheid moeten nemen van een
mooi mens en zeer betrokken teamlid

Toon Naalden

Toon Naalden

Toon was trots grondlegger van Stichting Samengestelde Wedstrijd Etten-Leur!

Met het verlies van Toon, laten wij als team Evening Etten-Leur een deel van onze historie en oorsprong los.

In de beginjaren was hij fanatiek equipe begeleider en voorzitter.
Later vond hij helemaal zijn draai in de bouwploeg, met een opbouwend en kritisch oog voor onze sporten een vriendelijk woord voor iedereen!

Toon had afscheid willen nemen van de SGW na de viering van het 40-jarig bestaan wat hij mee zou organiseren,maar wat helaas door corona niet door kon gaan.

Wat een afscheid van Toon van ons team had moeten zijn, is een afscheid van ons team van Toon geworden.

Eventing Etten-Leur zal warme herinneringen aan Toon bewaren.

Lieve Toon rust zacht, bedankt voor alles wat je voor de SGW hebt betekend!

In Memoriam - Jan Bastiaansen

Etten-Leur, juni 2021

In Memoriam Jan Bastiaansen

 

 Eventing Etten-Leur heeft afscheid moeten nemen van een mooi mens en zeer betrokken teamlid.

Jan Bastiaansen

Jan Bastiaansen
  25 jaar was Jan zeer betrokken bij onze club, als man van de tent, als penningmeester en
zeer bedreven lid van de sponsorcommissie, Jan kende iedereen en iedereen kende Jan!

Jan stond altijd klaar voor de club in aanloop naar en tijdens de wedstrijddagen.

Eventing Etten-Leur zal niet meer hetzelfde zijn zonder Jan, we gaan hem enorm missen, maar we zullen er alles aan doen om volgend jaar weer een mooie wedstrijd neer te zettenwaar Jan zo trots op was.

Lieve Jan rust zacht, bedankt voor alles!

Wedstrijd 2 april 2018 afgelast

Bron: BNDeStem 1 april 2018

Crosscountry in Etten-Leur op tweede paasdag afgelast

694
ETTEN-LEUR - Het bestuur van de Stichting Samengestelde Wedstrijden Etten-Leur heeft de voor tweede paasdag geplande Eventing afgelast.
Door de hevige regenval van zaterdagavond, zijn de terreinen aan het Schuitvaartjaagpad te drassig geworden.

Eventing Etten-Leur wil jubileum editie kleur geven met een reünie

 
Stichting Samengestelde Wedstrijden Etten-leur, de organisatie achter Eventing Etten-Leur, is weer gestart met de voorbereidingen voor de 40e editie van dit evenement. Eventing Etten-Leur zal dit jaar plaatsvinden op 5 en 13 april.
Dit betekent dat de crossbouwers iedere zaterdag weer in de bossen rond het Schuitvaartjaagpad te vinden zijn en dat het bestuur en de sponsorcommissie weer volop bezig zijn om het administratieve en financiële deel rond te krijgen.
 
Zoals al aangegeven is het de 40e editie en dat betekent dat we dit jaar een extra commissie in het leven hebben geroepen, de jubileum commissie. De jubileum commissie gaat ervoor zorgen dat er op gepaste wijze aandacht geschonken gaat worden aan dit toch wel gedenkwaardige feit. De ideeën zijn er al en worden verder uitgewerkt.
Eén van de activiteiten die we gaan organiseren is een reünie. Op 29 maart 2020 willen we van 14.00 tot 18.00 alle grondeigenaren, (oud) bestuursleden, (oud) medewerkers en (oud) vrijwilligers uitnodigen voor een reünie. Deze zal worden gehouden bij de Menmoerhoeve, Zundertseweg 66 in Etten-Leur
 
Voor deze reünie hebben we de hulp van alle oud-medewerkers nodig, omdat we natuurlijk niet alle adressen van al deze mensen meer in ons bezit hebben vragen wij om iedereen die erbij betrokken is of was zich op te geven. Hopelijk kunnen de mensen die dit artikel lezen dit ook doorgeven aan mensen die zij kennen zodat we zo veel mogelijk mensen kunnen bereiken.
Ook zijn we op zoek naar mensen die foto’s en of krantenartikelen hebben over de wedstrijden. Wij willen vragen of jullie deze beschikbaar willen stellen voor een tentoonstelling die we gedurende deze dag willen houden.
 
Opgeven voor de reünie kan via het volgende e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Opgeven kan tot 1 maart 2020.
 
Informatie over foto’s/krantenartikelen kan ook gestuurd worden naar bovenstaand e-mail adres.
Vermeld hierbij je naam en telefoonnummer zodat wij contact met je op kunnen nemen.
 
Wij hopen dat we er een mooi jubileum van kunnen maken.
 
De jubileumcommissie.

Duizend bezoekers genieten van zonnige start Eventing

 
Bron: BNDeStem d.d. 3 april 2017

ETTEN-LEUR - De vesten en jassen konden uit zondag bij de 37ste editie van Eventing Etten-Leur. Wederom werd de organisatie beloond met een zonovergoten dag. Met zo'n 200 combinaties aan de start en ruim 1.000 bezoekers werd aangetoond dat de paardensport in Etten-Leur springlevend is.

images1.persgroep.net

Laarzen of hoge wandelschoenen waren geen overbodige luxe voor wie de cross-country bezocht en de wandelroute van 3,5 kilometer over de graslanden, door de akkers en de bossen aan het Schuitvaartjaagpad wilde lopen. ,,Na de regenbuien van zaterdag is het hier en daar een beetje vettig. Maar ja, dat hoort ook een beetje bij een cross hè", zegt voorzitter en wedstrijdleider Mieke Leppens.

Ze maakt gebruik van een stoere quad om van hot naar her over het terrein te rijden. ,,Vroeger deed ik dat per mountainbike, maar dat is eigenlijk niet te doen. Dan ben je aan het eind van de dag volledig uitgeput", zegt ze terwijl het zoveelste fluitje klinkt, bezoekers een stapje naar achteren doen en paard en ruiter de laatste hindernis - de klompen van Wim Jacobs - overwinnen.

Dressuur

Eventing Etten-Leur wordt altijd gehouden op de eerste twee zondagen van april en bestaat uit drie onderdelen: een dressuurproef, een springconcours en de cross-country.

Toon Naalden (75) kijkt tevreden toe. ,,Prachtig. Hier doen we het allemaal voor", aldus de grondlegger van het evenement, dat op 9 april een vervolg krijgt.

Eventing Etten-Leur komt er weer aan.

Bron: Etten-Leurse Bode 6 maart 2017

BNDeStem300117aETTEN-LEUR – Al vanaf september wordt er achter de schermen weer keihard gewerkt voor de 37e editie van Eventin Etten-Leur op de terreinen, velden en bossen in het zuidelijk buitengebied in de omgeving van het Schuitvaartjaagpad. Steeds op de eerste twee zondagen van april.

Dit jaar dus op 2 (paarden) en 9 (pony’s) april. Het belooft wederom een megapaardensportevenement te worden met steeds weer een aantal noviteiten. Zoals ieder jaar weer met een aantal nieuwe hindernissen in het cross-country parcours, “want stilstand is achteruitgang’ aldus bestuurslid Jan Bastiaansen. De eye-catcher dit jaar is zonder meer de hindernis ‘De Klompen’. Buurman en klompenmaker Wim Jacobs van ‘De Zagerij’ is al enkele maanden bezig met twee grote mega klompen in Brabantse uitvoering die vlak bij de start komen te staan. Echt een juweeltje, een aanwinst om trots op te zijn.

Competitie

Nog iets om trots op te zijn is de uitverkiezing om deel te nemen aan de nieuwe competitie om de Bavaria Eventing Trofee die wordt uitgespreid over vijf van de meest aansprekendste eventings van het land. Naast Etten-Leur ( 2 en 9 april) zijn dat Alphen-Chaam ( 19 en 26 maart), Kronenberg (mei), Hulsberg (juni) en tenslotte Ysselsteyn (september). Deze nieuwe competitie wordt verreden in de klassen B, L en M-paarden, dit om de jongeren nog meer te stimuleren voor deze bijzondere tak van de paardensport.

Daarnaast is – ook niet onbelangrijk – bestuur van de Stichting er weer in geslaagd om goede afspraken te maken met landeigenaren en sponsoren. Want zonder deze medewerking zou de organisatie van een groot evenement als Eventing Etten-Leur gewoon onmogelijk zijn.

Gratis toegankelijk

Daarom is de 37e Etten-Leurse Eventing op beide dagen wederom gratis toegankelijk voor het publiek. Lekker door de bossen struinen, genieten bij de 21 hindernissen en dan vooral bij de immer spectaculaire waterbak waar ook een voorziening is voor een kop koffie, drankje en hapje. Dit alles ook mogelijk gemaakt dankzij de ongeveer tachtig vrijwilligers die deze twee dagen weer paraat zijn.

Hoofdsponsoren

Facebook

Copyright © 2015. All Rights Reserved.