Eventing Etten-Leur

2 & 9 april 2022

Eventing Etten-Leur wil jubileum editie kleur geven met een reünie

 
Stichting Samengestelde Wedstrijden Etten-leur, de organisatie achter Eventing Etten-Leur, is weer gestart met de voorbereidingen voor de 40e editie van dit evenement. Eventing Etten-Leur zal dit jaar plaatsvinden op 5 en 13 april.
Dit betekent dat de crossbouwers iedere zaterdag weer in de bossen rond het Schuitvaartjaagpad te vinden zijn en dat het bestuur en de sponsorcommissie weer volop bezig zijn om het administratieve en financiële deel rond te krijgen.
 
Zoals al aangegeven is het de 40e editie en dat betekent dat we dit jaar een extra commissie in het leven hebben geroepen, de jubileum commissie. De jubileum commissie gaat ervoor zorgen dat er op gepaste wijze aandacht geschonken gaat worden aan dit toch wel gedenkwaardige feit. De ideeën zijn er al en worden verder uitgewerkt.
Eén van de activiteiten die we gaan organiseren is een reünie. Op 29 maart 2020 willen we van 14.00 tot 18.00 alle grondeigenaren, (oud) bestuursleden, (oud) medewerkers en (oud) vrijwilligers uitnodigen voor een reünie. Deze zal worden gehouden bij de Menmoerhoeve, Zundertseweg 66 in Etten-Leur
 
Voor deze reünie hebben we de hulp van alle oud-medewerkers nodig, omdat we natuurlijk niet alle adressen van al deze mensen meer in ons bezit hebben vragen wij om iedereen die erbij betrokken is of was zich op te geven. Hopelijk kunnen de mensen die dit artikel lezen dit ook doorgeven aan mensen die zij kennen zodat we zo veel mogelijk mensen kunnen bereiken.
Ook zijn we op zoek naar mensen die foto’s en of krantenartikelen hebben over de wedstrijden. Wij willen vragen of jullie deze beschikbaar willen stellen voor een tentoonstelling die we gedurende deze dag willen houden.
 
Opgeven voor de reünie kan via het volgende e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Opgeven kan tot 1 maart 2020.
 
Informatie over foto’s/krantenartikelen kan ook gestuurd worden naar bovenstaand e-mail adres.
Vermeld hierbij je naam en telefoonnummer zodat wij contact met je op kunnen nemen.
 
Wij hopen dat we er een mooi jubileum van kunnen maken.
 
De jubileumcommissie.

Eventing Etten-Leur komt er weer aan.

Bron: Etten-Leurse Bode 6 maart 2017

BNDeStem300117aETTEN-LEUR – Al vanaf september wordt er achter de schermen weer keihard gewerkt voor de 37e editie van Eventin Etten-Leur op de terreinen, velden en bossen in het zuidelijk buitengebied in de omgeving van het Schuitvaartjaagpad. Steeds op de eerste twee zondagen van april.

Dit jaar dus op 2 (paarden) en 9 (pony’s) april. Het belooft wederom een megapaardensportevenement te worden met steeds weer een aantal noviteiten. Zoals ieder jaar weer met een aantal nieuwe hindernissen in het cross-country parcours, “want stilstand is achteruitgang’ aldus bestuurslid Jan Bastiaansen. De eye-catcher dit jaar is zonder meer de hindernis ‘De Klompen’. Buurman en klompenmaker Wim Jacobs van ‘De Zagerij’ is al enkele maanden bezig met twee grote mega klompen in Brabantse uitvoering die vlak bij de start komen te staan. Echt een juweeltje, een aanwinst om trots op te zijn.

Competitie

Nog iets om trots op te zijn is de uitverkiezing om deel te nemen aan de nieuwe competitie om de Bavaria Eventing Trofee die wordt uitgespreid over vijf van de meest aansprekendste eventings van het land. Naast Etten-Leur ( 2 en 9 april) zijn dat Alphen-Chaam ( 19 en 26 maart), Kronenberg (mei), Hulsberg (juni) en tenslotte Ysselsteyn (september). Deze nieuwe competitie wordt verreden in de klassen B, L en M-paarden, dit om de jongeren nog meer te stimuleren voor deze bijzondere tak van de paardensport.

Daarnaast is – ook niet onbelangrijk – bestuur van de Stichting er weer in geslaagd om goede afspraken te maken met landeigenaren en sponsoren. Want zonder deze medewerking zou de organisatie van een groot evenement als Eventing Etten-Leur gewoon onmogelijk zijn.

Gratis toegankelijk

Daarom is de 37e Etten-Leurse Eventing op beide dagen wederom gratis toegankelijk voor het publiek. Lekker door de bossen struinen, genieten bij de 21 hindernissen en dan vooral bij de immer spectaculaire waterbak waar ook een voorziening is voor een kop koffie, drankje en hapje. Dit alles ook mogelijk gemaakt dankzij de ongeveer tachtig vrijwilligers die deze twee dagen weer paraat zijn.

Wedstrijd 2 april 2018 afgelast

Bron: BNDeStem 1 april 2018

Crosscountry in Etten-Leur op tweede paasdag afgelast

694
ETTEN-LEUR - Het bestuur van de Stichting Samengestelde Wedstrijden Etten-Leur heeft de voor tweede paasdag geplande Eventing afgelast.
Door de hevige regenval van zaterdagavond, zijn de terreinen aan het Schuitvaartjaagpad te drassig geworden.

Eventing Etten-Leur: 'Een gevarieerd en spectaculair dagje uit'

BNDeStem080317cBron: BNDeStem - 8 maart 2017

ETTEN-LEUR - Afwisseling en actie. Dat zijn volgens Mieke Leppens, voorzitter en wedstrijdleider van Eventing Etten-Leur, de belangrijkste redenen waarom eventing de hardstgroeiende tak binnen de paardensport is. 'Het is inmiddels een Olympische sport en Nederland barst van het talent. Eventing Etten-Leur mag zich verheugen op de komst van zo'n 200 deelnemers op zowel 2 als 9 april. Ieder jaar lukt het ons om de wedstrijd een trede hoger te brengen.'

Eventing bestaat uit drie onderdelen: een dressuurproef, een springparcours en de cross. De wedstrijd in Etten-Leur was al onderdeel van het Brabants Kampioenschap en Leppens heeft nog meer goed nieuws. 'We zijn uitgekozen om deel te nemen aan de Bavaria 0.0 Eventing Trophy.

BNDeStem080317aDaar zijn we best trots op. Slechts 5 wedstrijden in Nederland maken onderdeel uit van het circuit, dat de eventingsport in de breedte een impuls wil geven. Het Bavaria Eventing Team bestaat uit ruiters die intensief begeleid worden richting Olympische Spelen.'

Naast winnen, verliezen en doorzetten draait eventing volgens Leppens ook om sociale en maatschappelijke doelen. 'Het is een echt familieding. Qua deelnemers, maar ook wat betreft vrijwilligers (zo'n 100 per dag) en bezoekers. Eventing Etten-Leur is een gevarieerd en spectaculair dagje uit voor het hele gezin.

Of je nu wel of geen groot liefhebber bent van de paardensport, bezoekers genieten ook gewoon van de entourage in het mooie zuidelijke buitengebied van Etten-Leur. Het is heerlijk om een wandeling van 3,5 kilometer te maken door de open weilanden en bosrijke omgeving van het Schuitvaartjaagpad.'

BNDeStem080317b

De organisatie van Eventing Etten-Leur zorgt jaarlijks voor nieuwe hindernissen voor de cross-country, het spectaculairste onderdeel van Eventing. 'Blijven vernieuwen is heel belangrijk. Leuk om te melden is dat klompenmaker Wim Jacobs dit jaar samen met ons bouwteam een hindernis zal maken in de vorm van een paar megagrote klompen.

Ze hebben een lengte van zeker 5 meter en wegen zo'n 300 kilo. Het worden Brabantse klompen, met geen spitse, maar een platte neus. Het wordt de eerste hindernis van de cross. Het is meteen een een blikvanger, een visitekaartje.'

Duizend bezoekers genieten van zonnige start Eventing

 
Bron: BNDeStem d.d. 3 april 2017

ETTEN-LEUR - De vesten en jassen konden uit zondag bij de 37ste editie van Eventing Etten-Leur. Wederom werd de organisatie beloond met een zonovergoten dag. Met zo'n 200 combinaties aan de start en ruim 1.000 bezoekers werd aangetoond dat de paardensport in Etten-Leur springlevend is.

images1.persgroep.net

Laarzen of hoge wandelschoenen waren geen overbodige luxe voor wie de cross-country bezocht en de wandelroute van 3,5 kilometer over de graslanden, door de akkers en de bossen aan het Schuitvaartjaagpad wilde lopen. ,,Na de regenbuien van zaterdag is het hier en daar een beetje vettig. Maar ja, dat hoort ook een beetje bij een cross hè", zegt voorzitter en wedstrijdleider Mieke Leppens.

Ze maakt gebruik van een stoere quad om van hot naar her over het terrein te rijden. ,,Vroeger deed ik dat per mountainbike, maar dat is eigenlijk niet te doen. Dan ben je aan het eind van de dag volledig uitgeput", zegt ze terwijl het zoveelste fluitje klinkt, bezoekers een stapje naar achteren doen en paard en ruiter de laatste hindernis - de klompen van Wim Jacobs - overwinnen.

Dressuur

Eventing Etten-Leur wordt altijd gehouden op de eerste twee zondagen van april en bestaat uit drie onderdelen: een dressuurproef, een springconcours en de cross-country.

Toon Naalden (75) kijkt tevreden toe. ,,Prachtig. Hier doen we het allemaal voor", aldus de grondlegger van het evenement, dat op 9 april een vervolg krijgt.

Nieuwe klompenhindernis

Megaklompen visitekaartje bij Eventing Etten-Leur

Bron: BNDeStem - 30 januari 2017

Toevallig is Wim Jacobs met zijn zagerij en klompenmakerij annex museum ook gevestigd aan het Schuitvaartjaagpad in het zuidelijk buitengebied van Etten-Leur.  Precies op deze locatie is ook het parcours van het paardenevenement Eventing Etten-Leur te vinden. Wim werkt hier aan de nieuwe hindernis: “de Klompen”.

DSC00303DSC00305

Regelmatig zorgt Eventing Etten-Leur voor nieuwe hindernissen voor hun cross-countryparcours, want vernieuwen blijft van levensbelang voor de organisatie. Het was dan ook een idee van klompenmaker Wim Jacobs die hij het bestuur van Eventing Etten-Leur aanbood: een nieuwe hindernis in de vorm van een paar megagrote klompen. Een symbool van het oude Brabantse platteland ten voeten uit!

De deal was snel beklonken en dus ging Wim meteen aan de slag.

Overigens wel met hulp van mensen van de bouwploeg van Eventing, met name Johan Vermunt.

De basis was een flinke es met doorsnee van een meter en wel 1500 kilo zwaar, afkomstig uit een park in Roosendaal. De twee klompen beginnen momenteel al aardig vorm te krijgen en naar schatting van de klompenmaker straks nog zo’n 300 kilo zullen wegen met een totaallengte van zeker vijf meter. Alles bij elkaar zal er zeker tachtig tot negentig uur werk in zitten, maar Wim Jacobs doet het graag. Met liefde en passie voor het vak. Hij verwacht er nog zo’n vier zaterdagen mee bezig te zijn voordat het eindresultaat klaar is.

“Het worden echt Brabantse klompen, dus met een platte neus” zegt Jacobs, om er nog aan toe te voegen dat ‘Hollandse’ klompen zich kenmerken met een spitse neus naar boven.

Hoe dan ook, ‘De Klompen’ zullen echt een nieuw visitekaartje worden voor Eventing Etten-Leur 2017 ( op de zondagen 2 en 9 april aanstaande) en meteen de allereerste hindernis van het cross-countryparcours, dus zowat tegenover ‘De Zagerij’ van Wim Jacobs aan het Schuitvaartjaagpad.

www.zagerij-klompenmaker.nl

Hoofdsponsoren

Facebook