Eventing Etten-Leur

3 & 10 april 2022

Nieuwe klompenhindernis

Megaklompen visitekaartje bij Eventing Etten-Leur

Bron: BNDeStem - 30 januari 2017

Toevallig is Wim Jacobs met zijn zagerij en klompenmakerij annex museum ook gevestigd aan het Schuitvaartjaagpad in het zuidelijk buitengebied van Etten-Leur.  Precies op deze locatie is ook het parcours van het paardenevenement Eventing Etten-Leur te vinden. Wim werkt hier aan de nieuwe hindernis: “de Klompen”.

DSC00303DSC00305

Regelmatig zorgt Eventing Etten-Leur voor nieuwe hindernissen voor hun cross-countryparcours, want vernieuwen blijft van levensbelang voor de organisatie. Het was dan ook een idee van klompenmaker Wim Jacobs die hij het bestuur van Eventing Etten-Leur aanbood: een nieuwe hindernis in de vorm van een paar megagrote klompen. Een symbool van het oude Brabantse platteland ten voeten uit!

De deal was snel beklonken en dus ging Wim meteen aan de slag.

Overigens wel met hulp van mensen van de bouwploeg van Eventing, met name Johan Vermunt.

De basis was een flinke es met doorsnee van een meter en wel 1500 kilo zwaar, afkomstig uit een park in Roosendaal. De twee klompen beginnen momenteel al aardig vorm te krijgen en naar schatting van de klompenmaker straks nog zo’n 300 kilo zullen wegen met een totaallengte van zeker vijf meter. Alles bij elkaar zal er zeker tachtig tot negentig uur werk in zitten, maar Wim Jacobs doet het graag. Met liefde en passie voor het vak. Hij verwacht er nog zo’n vier zaterdagen mee bezig te zijn voordat het eindresultaat klaar is.

“Het worden echt Brabantse klompen, dus met een platte neus” zegt Jacobs, om er nog aan toe te voegen dat ‘Hollandse’ klompen zich kenmerken met een spitse neus naar boven.

Hoe dan ook, ‘De Klompen’ zullen echt een nieuw visitekaartje worden voor Eventing Etten-Leur 2017 ( op de zondagen 2 en 9 april aanstaande) en meteen de allereerste hindernis van het cross-countryparcours, dus zowat tegenover ‘De Zagerij’ van Wim Jacobs aan het Schuitvaartjaagpad.

www.zagerij-klompenmaker.nl

Hoofdsponsoren

Copyright © 2015. All Rights Reserved.