Eventing Etten-Leur

3 & 10 april 2022

Eventing Etten-Leur komt er weer aan.

Bron: Etten-Leurse Bode 6 maart 2017

BNDeStem300117aETTEN-LEUR – Al vanaf september wordt er achter de schermen weer keihard gewerkt voor de 37e editie van Eventin Etten-Leur op de terreinen, velden en bossen in het zuidelijk buitengebied in de omgeving van het Schuitvaartjaagpad. Steeds op de eerste twee zondagen van april.

Dit jaar dus op 2 (paarden) en 9 (pony’s) april. Het belooft wederom een megapaardensportevenement te worden met steeds weer een aantal noviteiten. Zoals ieder jaar weer met een aantal nieuwe hindernissen in het cross-country parcours, “want stilstand is achteruitgang’ aldus bestuurslid Jan Bastiaansen. De eye-catcher dit jaar is zonder meer de hindernis ‘De Klompen’. Buurman en klompenmaker Wim Jacobs van ‘De Zagerij’ is al enkele maanden bezig met twee grote mega klompen in Brabantse uitvoering die vlak bij de start komen te staan. Echt een juweeltje, een aanwinst om trots op te zijn.

Competitie

Nog iets om trots op te zijn is de uitverkiezing om deel te nemen aan de nieuwe competitie om de Bavaria Eventing Trofee die wordt uitgespreid over vijf van de meest aansprekendste eventings van het land. Naast Etten-Leur ( 2 en 9 april) zijn dat Alphen-Chaam ( 19 en 26 maart), Kronenberg (mei), Hulsberg (juni) en tenslotte Ysselsteyn (september). Deze nieuwe competitie wordt verreden in de klassen B, L en M-paarden, dit om de jongeren nog meer te stimuleren voor deze bijzondere tak van de paardensport.

Daarnaast is – ook niet onbelangrijk – bestuur van de Stichting er weer in geslaagd om goede afspraken te maken met landeigenaren en sponsoren. Want zonder deze medewerking zou de organisatie van een groot evenement als Eventing Etten-Leur gewoon onmogelijk zijn.

Gratis toegankelijk

Daarom is de 37e Etten-Leurse Eventing op beide dagen wederom gratis toegankelijk voor het publiek. Lekker door de bossen struinen, genieten bij de 21 hindernissen en dan vooral bij de immer spectaculaire waterbak waar ook een voorziening is voor een kop koffie, drankje en hapje. Dit alles ook mogelijk gemaakt dankzij de ongeveer tachtig vrijwilligers die deze twee dagen weer paraat zijn.

Hoofdsponsoren

Copyright © 2015. All Rights Reserved.