Eventing Etten-Leur

3 & 10 april 2022

Duizend bezoekers genieten van zonnige start Eventing

 
Bron: BNDeStem d.d. 3 april 2017

ETTEN-LEUR - De vesten en jassen konden uit zondag bij de 37ste editie van Eventing Etten-Leur. Wederom werd de organisatie beloond met een zonovergoten dag. Met zo'n 200 combinaties aan de start en ruim 1.000 bezoekers werd aangetoond dat de paardensport in Etten-Leur springlevend is.

images1.persgroep.net

Laarzen of hoge wandelschoenen waren geen overbodige luxe voor wie de cross-country bezocht en de wandelroute van 3,5 kilometer over de graslanden, door de akkers en de bossen aan het Schuitvaartjaagpad wilde lopen. ,,Na de regenbuien van zaterdag is het hier en daar een beetje vettig. Maar ja, dat hoort ook een beetje bij een cross hè", zegt voorzitter en wedstrijdleider Mieke Leppens.

Ze maakt gebruik van een stoere quad om van hot naar her over het terrein te rijden. ,,Vroeger deed ik dat per mountainbike, maar dat is eigenlijk niet te doen. Dan ben je aan het eind van de dag volledig uitgeput", zegt ze terwijl het zoveelste fluitje klinkt, bezoekers een stapje naar achteren doen en paard en ruiter de laatste hindernis - de klompen van Wim Jacobs - overwinnen.

Dressuur

Eventing Etten-Leur wordt altijd gehouden op de eerste twee zondagen van april en bestaat uit drie onderdelen: een dressuurproef, een springconcours en de cross-country.

Toon Naalden (75) kijkt tevreden toe. ,,Prachtig. Hier doen we het allemaal voor", aldus de grondlegger van het evenement, dat op 9 april een vervolg krijgt.

Hoofdsponsoren

Copyright © 2015. All Rights Reserved.